Farväl Kiruna Stadshus XIV

 
Det har blivit dags att avsluta temainläggen om Kirunas gamla stadshus med en salig blandning fotografier av både byggnaden och vyer den figurerade i som inte längre finns eller som idag ser helt annorlunda ut.
 
Liksom de flesta kirunabor har jag mängder av minnen från stadshuset. De allra flesta är positiva, men en och annan mindre rolig händelse hann jag också uppleva under mina år i Kirunas kulturliv. Så här i efterhand är jag glad över att jag fick vara med om så mycket, inte bara i stadshuset utan även på andra platser som inte längre finns. Det är omöjligt att välja bland minnena, men jag kan väl som kuriosa nämna att jag fått uppleva utsikten från stadshustaket (trots min höjdrädsla) och att jag tillbringat ett par nätter i byggnaden i samband med nyårsrevy och inspelningen av "Solstorm" som jag jobbade med.
 
Och liksom många andra med koppling till gruvstaden har jag en bit av stadshuset här hemma. I vårt vitrinskåp förvarar vi en rejäl tegelsten. Postnord undrade nog vad i hela världen det paketet innehöll med tanke på vikten.
 
Stadshuset kommer säkert dyka upp i framtida vandringar i ett svunnet Kiruna här på fotobloggen. Jag har många, många fler bilder än de som fick plats i det här temat.         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arkitektur - Artur von Schmalensee - Berlinmuren - Bilder - Bolagshotellet - Foto - Gruvlave - Igloo - Järnväg - Kiirunavaara - Kiruna - Klocktorn - LKAB-bron - Lappland - Lingonstigen - Luossavaara - Nikkavägen - Snusdosan - Spottkoppen - Ullspiran - Ön
Christoffer

Åh vilka bra bilder! Imponerande!

Staalnacke

Tack! :)