Spökstad III

Stadshuset (i skrivande stund under rivning eller redan rivet) utan klockstapel och gamla Nikka-vägen (avstängd).
 
Samtliga fotografier i det här inlägget togs för ett år sedan; i slutet på juni och början av juli 2018. Mycket har hänt sedan dess. Alltför mycket har rivits men det byggs även en del och mest glädjande av allt är väl informationen om att långt många flera byggnader ska flyttas än vad som först var sagt.
 
Det är dags för denna fotobloggs traditionella sommarlov. Nya uppdateringar blir det igen i augusti (eventuellt dyker det upp någon bild framöver på mitt Instagramkonto som du hittar via symbolen ovan). Då kommer jag bland annat starta ett nytt månadstema som fokuserar på Kirunas gamla stadshus som ju precis gått i graven. Det blir även fler fotografier från Namibia och diverse europeiska länder både från förra sommarens och kommande resor. Och om den rätta sinnesstämningen infinner sig kommer jag kanske äntligen till skott med att låta Vandring i ett svunnet Kiruna-inläggen åtföljas av minnen eller annat i textform. 
 
Tills dess önskar jag alla besökare en riktigt härlig sommar och på återseende i augusti! 
 
B8 (riven) samt arbetarbostad (tänkt att flyttas).
 
B8 (riven).
 
Platsen för Hjalmar Lundbohmsgården som flyttades till Luossavaara.
 
Hjalmar Lundbohmsgårdens gamla flaggstång.
 
Arbetarbostad (riven).
 
Bolagshotellet (rivet).
 
Under Bolagshotellet.
 
Hyreshus på Gruvfogdegatan (rivna).
 
Det första av de tre Bläckhornen i tegel har precis rivits.
 
Rivningsbråte. I bakgrunden arbetarbostäderna som är tänkta att flyttas.
 
Taket skalas av på den 48:onde byggnaden som uppfördes i Kiruna.
Arbetarbostäder - Arkitektur - B8 - Bilder - Bolagshotellet - Bolagsområdet - Bromsgatan - Foto - Gruvfodgegatan - Hjalmar Lundbohmsgården - Kiirunavaara - Kiruna - LKAB - Lappland - Nikkavägen - Stadsflytt - Stadshuset - Stadsomvandling - Tegelbläckhorn