Borta med vinden

Ruiner av kvarteret Ullspiran i Kiruna, juli 2017. Idag finns ingenting kvar av bostadsområdet.
 
Ruiner av kvarteret Ullspiran i Kiruna, juli 2017. Idag finns ingenting kvar av bostadsområdet.
 
LKAB:s hotellannex, juli 2017. Enligt uppgift rivs nu byggnaden.
 
Min favorit B54, juli 2017. Enligt uppgift rivs den nu.
 
Järnvägshotellet, stationshuset och gamla tullhuset, juli 2017. Nu finns ingenting av detta kvar.
 
Ruinerna av Lingonstigen, juli 2017.
B54 - Bilder - Bolagsområdet - Bromsgatan - Foto - Järnväg - Järnvägshotell - Järnvägsstation - Kiirunavaara - Kiruna - LKAB - Lingonstigen - Luossavaara - Stadsomvandling - Ullspiran
Carina

Stadsomvandling....eller rent ut sagt demolering. Det är nu det händer i stor skala och blir påtagligt. Jag tror att den kollektiva chocken blir större än man kunnat ana.

Staalnacke

Jag håller med om att det känns chockartat och det är en märklig känsla för vi har ju trots allt vetat länge nu att rivningen kommer ske. Det kanske är verkligheten som kommer ikapp. Jag bor inte ens i Kiruna, men känner sådan sorg över det som händer att jag knappt kan se mina egna bilder därifrån.

Carina

Det var länge jag flyttade från Kiruna och jag har aldrig haft några planer på att återvända, men det svider ändå. Jag följde rivningen av klocktornet på webcam bara för att inte ducka för verkligheten längre. På något konstigt sätt känns det som jag som flyttat inte äger samma rätt att ha åsikter om processen som de som bor i Kiruna, men jag tycker det är synd att så få hus bevaras. Det ska vara nytt och modernt. (Det nya stadhuset Kristallen associerar jag med en sämre variant av spiraldelen av Frank Lloyd Wrights guggenheimmuseum, tyvärr.)
Nog ynkat, tack för en bra fotoblogg. Det känns bra att veta att fler före detta kirunabor verkar ha liknande känslor som jag.

Staalnacke

Inte heller jag hade eller har några planer på att återvända men jag slutar aldrig vara stolt över mitt ursprung i gruvstaden och då är det klart att det är tufft att se den försvinna. Har sett en del sådana kommentarer på nätet, om att utflyttade inte har något att säga till om, men har inte mött sådant ansikte mot ansikte så det känns som om det inte är en allmän åsikt. Tack för att du besöker fotobloggen och välkommen tillbaka!