Uthus

Byggnaden av den typ som visas i detta inlägg fungerade en gång i tiden som uthus. Det kanske finns flera sådana kvar i Kiruna men jag har bara hittat denna. Hur många år den har på nacken har jag tyvärr inte hittat några uppgifter om. Svårfotograferad är den i vilket fall med tanke på den ovanliga, långsmala arkitekturen med den avhuggna baksidan.
 
 
 
 
 
 
 
Arkitektur - Bilder - Foto - Kiruna - Stadsplanen - Uthus
Birgitta Isacsson

Det finns ett stort med avhuggen baksida vid korsningen Lappgatan/Träarbetargatan också, så det kan du spana in nästa gång du är i stan. Men det är nog ännu mer svårfotat än det här. För att ta bilder på framsidan måste man gå in på gården och den är ju privat, så det är anledningen till att jag inte har några bilder på det. Det känns inte OK att gå in där. Av samma anledning lade jag ner ett fototema med uthus. Det finns en massa gamla och fina, men tyvärr rätt så oåtkomliga med en kamera. :(
Några fina bilder fick du ju i alla fall. Visst är det någonstans i området kring Konduktören och Tågmästaregatan som det står?

Kirunafotominnen

Jag tror jag vet vilket du menar, men precis, annars är det svårt med den här typen av byggnader. Ja, den här är mitt emot någon förskola i alla fall, så mycket minns jag, antagligen precis ovanför Konduktören.