Vörå, Storberget & Oravais, Finland

Min nya systerson Melwin charmade Rebecka och tvärtom.
 
I helgen gjorde vi en blixtvisit till Vörå i Finland. Anledningen var att min syster och hennes sambo samt några av deras vänner fyllt jämnt i år och därför arrangerade de en gemensam 190-årsfest. Vörå har varit med tidigare här på Kirunafotominnen. Klicka här och sedan här för att se tidigare fotografier. Den gamla kyrkan är ett självskrivet fotomotiv vid mina besök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Offret en fotograf ibland tvingas göra...
 
 
 Bröderna Max och Melwin.
Bilder - Finland - Foto - Oravais - Rejpelt - Storberget - Vaasa - Vörå - Österbotten
Annelie

Härliga bilder !

Kirunafotominnen

Tack och tack för besöket!

Birgitta Isacsson

Fina bilder! Vad vackert det är i den delen av Finland. Och vad söt Melwin är, han ser ju ut som en gammal farbror som myser. Och så fick man till slut se Rebecka på nära håll. :)
Jag är faktiskt lite nyfiken på varför dina skor såg ut som dom gjorde. :)

Kirunafotominnen

Haha, jaa du... jag skulle bara gå över ett smalt, igenvuxet dike som visade sig innehålla en liten överraskning. Byxorna klarar sig nog, men skorna var det värre med. Tur att Hans hade ett par överblivna flipflops som jag fick ha på mig på hemresan... :D

Birgitta Isacsson

Det verkar som om du gör bäst i att hålla dig på asfalterade ytor när du är ute och fotar. :) Kommer jag ihåg rätt, så nämnde Håkan att dina skor råkade ut för en olycka när ni var i Tornehamn också. :)
På tal om asfalt så invigs den nya delen av Nikkavägen nästa tisdag, så då är det väl hej svejs till den gamla och dags för nästa förändring i vår miljö. :(

Kirunafotominnen

Hmmm, nää, det tror jag inte. Däremot fick han och Rebecka byta till stövlar när vi var på väg ner från rallarkyrkogården. Själv var jag torr om fötterna. För en gång skull...

Jaså, oj, vad snabbt det gick! Då är nästa farväl-inlägg inte långt bort i tiden med andra ord.

Birgitta Isacsson

Jag fick höra att bron rivs vecka 38, så det är nog troligt att den gamla delen av Nikkavägen blir kvar till dess. Fast när det gäller tidsplaner kan ju såna ändras, det har man ju märkt förr.
I morgon verkar det som om det kan bli finväder och i så fall blir det en cykeltur längs sträckan som ska stängas. Kanske lite bilder från Myggtorpet och de omkringliggande gårdarna också, men de kanske är rivna vid det här laget. Dom har jag i och för sig fotat i somras, men det skulle vara kul med lite höstbilder också. Om det går att ta några fina såna. En hel del träd har angripits av björkrost, så det blir nog till största delen en brunaktig höst här uppe i år. :(
Lite spännande med den nya vägen. Undrar om det kommer att finnas några fina utsiktsplatser, varifrån man kan se stan, där?

Kirunafotominnen

Det är ju ganska snart. Hoppas det blev en fototur! Kommer nog bli konstigt att inte åka den gamla vägen nästa gång jag är i Kiruna.