Uthus

Byggnaden av den typ som visas i detta inlägg fungerade en gång i tiden som uthus. Det kanske finns flera sådana kvar i Kiruna men jag har bara hittat denna. Hur många år den har på nacken har jag tyvärr inte hittat några uppgifter om. Svårfotograferad är den i vilket fall med tanke på den ovanliga, långsmala arkitekturen med den avhuggna baksidan.
 
 
 
 
 
 
 
Arkitektur - Bilder - Foto - Kiruna - Stadsplanen - Uthus

Vörå, Storberget & Oravais, Finland

Min nya systerson Melwin charmade Rebecka och tvärtom.
 
I helgen gjorde vi en blixtvisit till Vörå i Finland. Anledningen var att min syster och hennes sambo samt några av deras vänner fyllt jämnt i år och därför arrangerade de en gemensam 190-årsfest. Vörå har varit med tidigare här på Kirunafotominnen. Klicka här och sedan här för att se tidigare fotografier. Den gamla kyrkan är ett självskrivet fotomotiv vid mina besök.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Offret en fotograf ibland tvingas göra...
 
 
 Bröderna Max och Melwin.
Bilder - Finland - Foto - Oravais - Rejpelt - Storberget - Vaasa - Vörå - Österbotten

Renar

Att fotografera djur är något av det roligaste jag vet och i somras mötte jag ovanligt många godingar, så många att det blir starten på en ny kategori här på Kirunafotominnen. Renarna i detta inlägg dök upp på vägen ner från rallarkyrkogården i Tornehamn.
 
 
Bilder - Djur - Foto - Kiruna - Natur - Renar - Tornehamn

Kirunasommar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder - Bolagshotellet - Brandstation - Foto - Gruvstadspark - Kiirunavaara - Kiruna - LKAB - Lombolo - Norrmalm - Stadshus - Värmeverk