Sommarlov!

 
Med detta inlägg bestående av blandade sommarbilder från Kiruna tar Kirunafotominnen sommarlov. Välkommen tillbaka i augusti för nya uppdateringar och en ny design! En riktigt härlig sommar önskas alla besökare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B54 - Bläckhorn - Bolagsområdet - Brandstation - Gruvlave - Järnvägsparken - Kiirunavaara - Kyrka - LKAB - LKAB-skrapan - Lombolo - Luossavaara - Paittasluspa - Stadshuset - TGA - Östermalmsskolan

Första spadtaget

 
Fotografiet ovan togs visserligen i december 2012 längs vägen mot flygplatsen, men ska man tro Kiruna kommuns hemsida kommer detta bli en vanlig syn framöver. Idag togs nämligen första spadtaget med grävskopa för det nya Kiruna. Första etappen bostäder som nu ska byggas ligger vid gamla skjutbaneområdet.
 
Fotografiet nedan, som är klickbart för större version i eget fönster, togs sommaren 2013. Inom bara några få år är mycket av det som syns i bilden borta.
 
Bilder - Foto - Kiruna - LKAB - Stadsflytt - Stadsomvandling

Farväl Ullspiran X

 
Vi har kommit till slutet på detta fototema. Slutet närmar sig också med stormsteg för Ullspiran. Vi kommer säkert återvända till platsen framöver, om inte annat så i vandringarna i ett svunnet Kiruna. Det sista fotografiet i det här inlägget är klickbart för en större variant i eget fönster.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder - Bromsgatan - Foto - Kiruna - LKAB - Stadsflytt - Stadsomvandling - Ullspiran

Nostalgipromenad i Tuolluvaara

Karta över ett industriområde eller en springande figur...?
 
Under förra sommarens Kirunabesök inträffade en spontan nostalgivandring i Tuolluvaara. I år blir det nog en repris, för när jag i efterhand såg fotografierna i det här inlägget mindes jag plötsligt många barndomsplatser. En uppföljare lär med andra ord komma här i bloggen till hösten!
 
Först ut från Kiruna-hållet. Någon som känner till historiken kring denna byggnad?
 
Fantasikittlande.
 
Skolan som jag inte varit in i sedan jag gick ut sexan 1993. På den tiden innehöll denna del gymnastiksal, textilslöjd, träslöjd och omklädningsrum.
 
Minnet av både dåtid och senare, sämre tider.
 
"Lekis".
 
Bakom ett av dessa fönster, antagligen det vänstra, uppträdde Tuollas eget, väldigt unga Europe ofta med "The Final Countdown"...
 
Lekplatsen är numera ett minne blott.
Bilder - Foto - Gruvindustri - Kiruna - TGA - Tuolluvaara