Den sista resan

 
Det var den 25 maj 1901 som det första tåget stannade vid Kiruna C. Idag, den 30 augusti 2013, är det sista gången som tåget stannar här. Området har redan börjat monteras ner. Rallarna är borta, spår rivs upp. Hur länge själva stationsbyggnaden, som när den uppfördes år 1915 ersatte den första stationen som förstördes i en brand, får stå kvar är väl ännu okänt. I detta inlägg markerar Kirunafotominnen den sista resan till och från Kiruna C eftersom stationen enligt uppgift går i graven utan att det uppmärksammas på något vis. I detta mastodontinlägg delar jag därför med mig av fotografier tagna 2010-2013.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från och med imorgon stannar trafiken vid byggnaden nedan, den som kallas "Kumla". Den ligger en bra bit från centrum och må förvisso se ut som ett gammalt förråd, men å andra sidan är "Kumla" bara en tillfällig lösning - för några år framåt. Välkommen till nya Kiruna.
 
 
 
Bilder - Foto - Kiruna - Kiruna C - LKAB - Stadsflytt - Stadsomvandling - Tåg - Tågstation
Åsa Lindehag

Tack för alla dina fina bilder. Det är kul för en utflyttad att få en härlig titt på stan innan den försvinner i sin nuvarande form. Vill hoppas och tro att flytten blir bra i slutändan.

Kirunafotominnen

Tack för att du besöker bloggen! :) Är ju själv utflyttad och har inga planer på att återvända, men vad gäller flytten har jag verkligen gått igenom alla möjliga stadier. Nu har jag visst stannat på sorg/hopplöshet. Men jag hoppas verkligen att jag i slutänden får äta upp min pessimism!