- Äldre vinterbilder -

 
Jag utlovade ju vinterbilder från Bolagsområdet men vid närmare anblick visar det sig att jag publicerat sådana allt eftersom och i arkivet hittar jag bara vårbilder som får vänta ett tag till. Däremot fann jag ett antal blandade vinterbilder från Kiruna. Majoriteten av fotografierna i det här inlägget är tagna 2008-2009 medan någon enstaka bild är från 2010-2011. Färska vinterbilder får jag helt enkelt samla på mig till julen!
 
 
 
"Nya" LKAB-vägen, fotograferad från Ferrum.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder - Bolagsområdet - Djävulsön - Foto - Kiirunavaara - Kiruna - LKAB - Stadsflytt - Stadshuset - Stadsomvandling - Tuolluvaara

- Vandring i ett svunnet Kiruna V: Spår av det förflutna -

 
Vi har nått slutet på vandringen i ett svunnet Kiruna, åtminstone för den här gången. Om väder, vind och snödjup tillåter är det inte helt omöjligt att det blir en fortsättning i vinter efter mitt julbesök i staden. Fotografiet ovan föreställer en öppen yta alldeles i närheten av Bolagshotellet. Det ser ut som om det en gång stod en byggnad här, men jag har inte fått fram bild på denna så helt säker är jag inte. Bilderna nedan föreställer den plats där den gamla polisstationen låg. Byggnaden uppfördes år 1900 och dess hundraårsjubileum år 2000 markerades med en rivning. Anledningen till att ännu en historisk byggnad offrades var typisk för Kiruna: vägen skulle breddas. Några spår finns ändå kvar, vilket bilderna nedan visar.
 
 
 
 
 
Bilder - Bolagshotellet - Foto - Kiruna - Polisstation

- Variationer av Kiirunavaara -

 
Egentligen finns det inte så många olika avbildningsmöjligheter på avstånd när det gäller gruvberget Kiirunavaara. Ändå tröttnar jag aldrig på att fotografera kolossen som dominerar Kirunas stadsbild. I det här inlägget har jag samlat några bilder från sommaren 2012. Fotografiet ovan däremot är taget 2008. Den märkliga röken till vänster om radiomasten låg helt stilla i luften.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder - Foto - Gruva - Kiirunavaara - Kiruna - LKAB - Lave