- Farväl du gamla järnväg -

 
Idag invigs den nya sträckningen av järnvägen i Kiruna, men enligt uppgift har den redan varit i bruk en tid. Detta innebär att den gamla sträckningen med utsikt över Bolagsområdet och Ön numera är skrotad, åtminstone för persontrafik. Att sprickbildningarna från gruvan närmar sig gör att spåret väl lär rivas ganska snart. Samtliga bilder i det här inlägget på den gamla järnvägen är tagna i juli 2012, men undantag för första fotot nedan som är från november 2008.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Foto - Gammal - Järnväg - Kiruna - Ny - Stadsflytt - Tåg

- Det nya Kiruna I -

 
Fotoserierna duggar tätt här på Kirunafotominnen. I ett par inlägg tittar vi närmare på platsen där Kirunas framtida centrum planeras hamna, det vill säga i det gamla gruvområdet i Tuolluvaara. Samtliga bilder är fotograferade i juli 2012 och utgör början på en ny bloggkategori kallad "Kiruna: Stadsflytt".
 
 
 
 
 
 
 
Bilder - Blogg - Foto - Kiruna - LKAB - Stadsflytt - Stadsomvandling - TGA - Tuolluvaara

- Nya prognoser -

 
SVT Nordnytt uppdagade en nyhet som snabbt blev rikstäckande. Centrala delar av Kiruna hotas av sprickbildningarna redan om mellan fem till sju år. Kommunen visste ingenting. LKAB verkar tycka att det är självklart att prognosen kan ändras så drastiskt.
 
Stackars Kiruna. Jag lider med dig.
 
 
 
 
 
Centrum - Foto - Kiruna - LKAB - Stadsflytt