Bolagsområdet, sommaren 2011Bolagsområdet, tidigare även känt som Sibirien, i Kiruna är en stadsdel som jag ständigt återkommer till med kameran. Området med sin speciella atmosfär har inte många år kvar i och med sprickbildningarna från gruvan. En stor del av bebyggelsen här är väldigt gammal. De så kallade Bläckhornen som det ovan är från ca 1901. Övriga trähus är antagligen från samma period eller något senare. De stora hyreshusen i sten har jag dock inte lyckats luska fram något årtal på. I det här inlägget bjuder jag på några av mina bilder från i somras. Så välkommen på den första av många promenader genom Bolagsområdet här i bloggen!

Birgitta Isacsson

Egentligen så är det helt onödigt att flänga runt och ta en massa bilder. Vi verkar vara på ungefär samma ställen, så jag kan lika gärna titta på dina. :o)

Men motivet med bolagshusen och värmeverkets skorsten har jag faktiskt missat. Jättefint! Önskar att det var jag som hade tagit det.

Kirunafotominnen

Hahaha, ja vi har ju en förmåga att se samma motiv ibland. Jag gillar den sista bilden. Att den är tagen i nåt sorts snett motljus som gör den ganska blaskig får den på nåt sätt att se gammal ut.